Activeer een Gateway-apparaat

Wanneer het profiel is aangemaakt, moet het apparaat nog worden toegevoegd.

• Kies Instellingen > Apparaten > Gateways
  • Voer een naam in en voeg het Gateway-profiel toe aan het toestel
  • Kies de juiste tijdzone

De Toegangspoort

Plaats de Gateway in een open ruimte en vermijd plaatsing in een afgesloten ruimte. De Gateway heeft een bereik tot 40 meter, echter muren en andere verstoringen (van apparaten) kunnen deze afstand verkleinen. Hij kan verbinding maken met maximaal 100 Connects.

Er zijn twee manieren om de gateway te activeren, met behulp van het serienummer & de installatiecode of met behulp van de activeringscode. Bij de eerste optie moet de achterkant van de gateway worden gecontroleerd. Wanneer de gateway op een moeilijk bereikbare plaats is geïnstalleerd, kan de tweede optie worden gebruikt om de activeringscode op afstand te verkrijgen.

Activeren via Gateway Informatie

• Zowel het serienummer als de installatiecode zijn te vinden op de achterkant van de gateway
  • Het serienummer bestaat uit 16 tekens (S/N : 0000 0000 0000 000A)
  • De installatiecode telt 20 tekens (Inst. code: XXXX XXXX XXXX XXXX XXXX XXXX)
  • Wanneer beide nummers zijn ingevoerd, drukt u op Opslaan doorgaan

Activeren via activeringscode

• Gebruik een tool (zoals ipscan) om het IP adres van de gateway te vinden
  • Ga naar de gateway door het IP- en poortnummer 8080 in te voeren: 192.168.0.1:8080
  • Klik onder de actiekoptekst op Instellingen tonen
  • De activeringscode wordt getoond in een tabel met een waarde in de tweede kolom
  • Voer de waarde in het portaal in om de gateway te activeren

Het kan tot 2-5 minuten duren voordat de Gateway geactiveerd is na het invoeren van de codes. Let erop dat de gateway moet zijn verbonden met het platform en dat de NTP-tijdsynchronisatie is ingeschakeld.

Tags in GoBright.png

Als de gateway is aangesloten en geactiveerd, wordt dit in groene tekst weergegeven en wordt de status op de apparaatpagina getoond.