Een dienst toevoegen

Diensten kunnen worden toegevoegd aan nieuwe of bestaande boekingen, of als een afzonderlijk verzoek wanneer ze niet nodig zijn voor een specifieke ruimte. Verzoeken kunnen worden toegevoegd in het portaal of via Outlook.

Een dienst toevoegen via het portaal

Er zijn twee manieren om een dienst toe te voegen, door een boeking te wijzigen of door een nieuwe dienst toe te voegen zonder boeking.

Diensten bij reservering

Bij het aanmaken of wijzigen van een boeking is onderaan het scherm de knop Dienst toevoegen beschikbaar. Klik op de groene knop Toevoegen om een nieuwe dienst toe te voegen.

Diensten zonder reservering

Ga naar Boekingen > Mijn BoekingenKlik op het tabblad Kamers en klik op de groene pijl. Klik vervolgens op Boek dienst(en).

Configureer de dienst

Vul de gegevens in om een nieuwe dienst aan te vragen. Bij het aanvragen van een dienst zonder reservering zal een bestemmingsveld handmatig moeten worden ingevuld.

Algemeen

Kies de groep en het artikel uit de lijst met diensten. Voer het juiste bedrag in en kies een van de beschikbare kostenplaatsen (indien van toepassing).
Nieuwe dienstencatalogusgroepen, items en kostenplaatsen kunnen door de beheerder worden toegevoegd.

Levering

Bij het maken van een service aanvraag is het mogelijk om de aflevertijd op een bepaald moment in te stellen. Dit kan aan het begin van de boeking zijn of op een specifiek tijdstip. De afleverlocatie is ofwel de kamer die op dat moment geboekt wordt of een aangepaste locatie. Een opmerking kan worden ingevoerd voor specifieke instructies of opmerkingen tijdens het verzoek.

Wanneer een bevestiging vereist is, moet het volgende vakje worden aangevinkt voordat het verzoek kan worden gedaan > Ik mag diensten bestellen op de gekozen kostenplaatsen.

Druk op Opslaan om de boeking af te ronden en de aanvraag naar de dienstverlener te sturen.

Een dienst toevoegen met Outlook

In outlook werken diensten net als de portal, maar je kunt ze alleen gebruiken als er een nieuwe kamerreservering wordt gemaakt. Selecteer een kamer en druk op de diensten knop. Om een dienst toe te voegen druk je op de knop toevoegen . Let op dat de kamer services moet hebben ingeschakeld voordat ze kunnen worden aangevraagd.

Vul alle gegevens in om een nieuw item aan de boeking toe te voegen. Deze gegevens zijn vergelijkbaar met de gegevens die in het portaal worden weergegeven.

Wanneer een bevestiging vereist is, moet het volgende vakje worden aangevinkt voordat het verzoek kan worden gedaan > Ik mag diensten bestellen op de gekozen kostenplaatsen.

Druk op Bevestigen om de service aanvraag aan de boeking toe te voegen. Nadat de boeking is gemaakt zal het verzoek naar de dienstverlener worden verzonden.