Configureer bureau profiel

De kamer- en bureauprofielen lijken veel op elkaar en bevatten gedeelde instellingen voor de kamers of bureaus. Voor algemene informatie over profielen, zie het algemene 'profielen' artikel.

Log in met je GoBright beheerdersaccount en ga naar Instellingen > Werk > Profielen en open je profiel voor kamers.

Bureau-instellingen

E-mailadres storingen:
Het e-mailadres dat wordt gebruikt voor het verzenden van meldingen van problemen zoals gemeld op de kaartviewer.

Stoppen/verlengen/verwijderen van een boeking toegestaan voor:
Deze instellingen worden gebruikt om in te stellen wie een boeking kan stoppen en verlengen binnen de kaartviewer. Indien ingesteld op 'Iedereen' dan is geen authenticatie nodig.

Boekingsmodus:
Deze instelling bepaalt of de balie geboekt kan worden of dat het een niet-boekbare balie is. Niet-boekbaar betekent dat de balie niet geboekt kan worden, en de status zal afhangen van sensoring.

No-show detectie:
De no-show detectie meet of iemand komt opdagen. Indien ingeschakeld, moet u de periode instellen waarin de persoon moet komen opdagen. Als de persoon niet komt opdagen binnen de ingestelde periode, zal de boeking worden gestopt, zodat de balie weer beschikbaar is. Gedetecteerde no-shows worden geregistreerd en kunnen worden bekeken in de analytics.

No-show in combinatie met Halve dag boeking:
Wanneer Halve dag boeking is ingeschakeld, houd er dan rekening mee dat het incheckvenster voor uw no-show configuraties zal worden uitgelijnd met uw opgegeven 'Begin van de dag' en 'Begin middag' in uw Tijd voorkeuren.Ons advies is om een bredere tijdspanne in te stellen voor het inchecken. Lees ons artikel voor meer informatie over de configuratie van de Halve dag boeking voor Bureaus.

Opmerking: Er is ten minste één bevestigingsmethode nodig om de no-showdetectie correct te laten werken. Bevestiging van de reservering kan worden gedaan met de GoBright Connect (of NFC-sticker), de bureausensor, of binnen de portal/GoBright app van GoBright .

Opsporing van beroep

Deze optie is alleen beschikbaar als sensoren zijn ingeschakeld. Deze instellingen hebben invloed op de toestand van de bezetting en de boeking, afhankelijk van wat is geconfigureerd.

• Bezetblijven tot ... minuten nadat gebruiker is vertrokken'
    Deze instelling verlengt de bezetting, zelfs nadat de sensor geen beweging meer detecteert. Dit kan vooral nuttig zijn als het bureau niet te boeken is, omdat mensen de neiging hebben hun bureau snel een paar minuten te verlaten tijdens een pauze of andere activiteiten.
  • 'Boeking automatisch inkorten op basis van bezettingssensor'
    Wanneer de sensor geen bezetting detecteert terwijl de boeking nog loopt kan deze instelling de boeking voortijdig beëindigen.

Binnen het profiel is het mogelijk om specifieke instellingen voor de verbinding te configureren. Hoewel de optie standaard is ingeschakeld, is het uitschakelen van de '' zal laten zien welke opties kunnen worden geconfigureerd:

• De helderheid/intensiteit kan worden aangepast voor zowel de Connect als de Glow
  • De tijd in seconden voor wanneer de sensor bewoning/niet-bezetting detecteert
  • RFID/NFC-modus, die kan worden gelezen en/of geëmuleerd
Wanneer de RFID/NFC-modus emulatie heeft ingeschakeld, zal het mogelijk zijn om een Desk te boeken met uw GoBright mobiele app, NFC-kaart of tag.

Authenticatie op de kaart kijker

De kaartviewer toont een overzicht van alle beschikbare bureaus die kunnen worden geboekt. Afhankelijk van welke instellingen zijn ingeschakeld kunnen gebruikers de bureaus op verschillende manieren boeken:

• Anoniem: Iedereen kan de balie boeken en de boeking zal als 'anoniem' gemarkeerd worden omdat de organisator niet bekend is.
  • Pincode: Alleen gebruikers die een pincode hebben, kunnen bureaus reserveren. De pincode kan worden geconfigureerd in de details van de gebruiker.
  • NFC: Alleen gebruikers die een NFC-kaart hebben, kunnen bureaus reserveren. Deze optie is alleen beschikbaar als NFC ondersteuning is ingeschakeld bij de algemene instellingen. De hardware moet zijn uitgerust met ondersteuning voor NFC-lezers.

Snelle boekingssuggesties

Op de kaartviewer en de app worden deze snelle boekingssuggesties gebruikt om opties te geven voor ad-hocboekingen en voor het verlengen van een boeking. U kunt twee soorten snelle boekingssuggesties gebruiken:

• Duur: een aantal uren/minuten, bijvoorbeeld 10 minuten of 1 uur
  • Vaste tijd: een tijdstip op de dag, bijvoorbeeld 17.30 uur, zodat u gemakkelijk een bureau voor de hele werkdag kunt reserveren

Openingstijden

De openingstijden bepalen de reguliere openingstijden van de balie. Dit wordt gebruikt voor het zoeken naar beschikbare balies (standaard alleen binnen openingstijden).