Een Ticker configureren

De Ticker Widget kan tekst of RSS berichten weergeven op uw signage display. Een ticker kan uw normale inhoud overlappen. Na het volgen van deze handleiding weet u hoe u de ticker widget kunt instellen.

De Ticker widget moet worden geconfigureerd in zijn eigen zone en afspeellijst. Deze widget mag niet in gewone templates geplaatst worden. Dit artikel helpt u door alle stappen heen.

De zone configureren

Eerst moeten we een zone en resolutie voor de ticker instellen. De zone heeft zijn eigen grootte en plaats op het scherm.

1. Log in op View en ga naar Management
  2. Ga naar Zones
  3. Als er nog geen ticker zone aanwezig is, voeg dan een nieuwe zone toe met de Add knop en geef het de naam Ticker
  4. Ga naar Resoluties
    1. Klik op Toevoegen
    2. Noem deze resolutie Ticker
    3. Stel het in op de resolutie die je wilt. Bijvoorbeeld: 1920px breedte, 100px hoogte
    4. Klik op Opslaan
  5. Ga naar Kanalen & Layouts
  6. Klik op het kanaal waarop u de ticker wilt weergeven.
    Dit kan het standaard kanaal zijn of een afzonderlijk kanaal. Meer informatie over kanalen. Merk op dat de speler moet worden ingesteld (met de afstandsbediening of een toetsenbord) op het kanaal met de ticker-zone, anders is de ticker niet zichtbaar.
    1. In het tabblad Algemeen onder Resoluties, schakel de Ticker resolutie die u net hebt gemaakt niet in. Laat deze staan op de Hoofdzone of een andere zone die u wel wilt weergeven. De ticker resolutie wordt pas later gebruikt, in de template.
    2. Bij zones, selecteer de Ticker zone. Schakel "Scherm aan/uit afhankelijk van schema van deze zone" niet in voor de tickerzone maar alleen voor de Hoofdzone. Op deze manier gaat het scherm alleen aan als er inhoud is ingepland in de Main zone.
    3. Open het tabblad Resoluties bovenaan.
      Hier ziet u de ingeschakelde resoluties en hun indeling
    4. Stel de positie en grootte van de zones in volgens uw behoeften
      Wij raden aan om de hoofdzone op volledig scherm in te stellen en de tickerzone op het onderste deel van het scherm. Bijvoorbeeld: 1920px breedte, 100px hoogte, beginnend bij X 0 en Y 1820px. Dit zal de ticker zone naar de onderkant duwen (1920-100=1820). U kunt uw instellingen controleren in de preview aan de rechterkant.
      Tags in GoBright.png
    5. Sleep de Ticker zone boven de andere zones met de :: markers aan de linkerkant
    6. Herhaal dit voor alle resoluties
    7. Klik op Opslaan

Omdat we de configuratie veranderd hebben, moet de nieuwe configuratie naar de spelers gestuurd worden.

1. Ga naar Apparaten
  2. Klik op Configuratie bijwerken
  3. Klik op Bijwerken

De spelers zullen de nieuwe configuratie laden. Nu kunnen we verder gaan met het configureren van de ticker.

Nu is het tijd om de Ticker in te stellen

Wij raden aan om dit als een sjabloon op te zetten voor gemakkelijk (her)gebruik.

1. Ga naar Inhoud > Sjablonen > Doorzoek alles
  2. Klik op Sjabloon toevoegen
    1. Geef het een naam, bijvoorbeeld: Ticker
    2. Selecteer de voorinstelling "Leeg
    3. Klik op Opslaan
      Het sjabloon wordt geopend met de standaard resolutie 1920×1080
    4. Klik op het tandwiel/versnelling pictogram
      Onder Resoluties, klik op de + Voeg toe. knop
      1. Resoluties van gedefinieerde kanaalzones: kies de resolutie die u hebt gemaakt (1920×100)
      2. Kopieer instellingen van bestaande resolutie: leeg laten
      3. Breedte: 1080 (moet vooraf worden gevuld)
      4. Hoogte: 100 (moet vooraf worden gevuld)
      5. Kleur: rgba(0,0,0,0) (voorgevuld)
        Merk op dat dit eigenlijk transparant is. We zullen de achtergrondkleur van de ticker later instellen, in de ticker widget.
      6. Gradient: geen
      7. Afbeelding: geen
      8. Klik op Toevoegen
    5. Klik op het pictogram Bin om de resolutie van 1920×1080 te verwijderen en Bevestig zodat alleen de ticker-resolutie bestaat. Nu zal de preview de ticker afmetingen tonen
    6. Klik in het voorbeeldvenster
    7. Klik op de knop Toevoegen aan de rechterkant om een widget toe te voegen
    8. Klik op Aangepaste Widget
    9. Selecteer Ticker en klik op Klaar
      Je zult zien dat de afspeeltijd van deze widget is ingesteld op auto, net als de video widget. De ticker zal zijn eigen duur bepalen.
    10. Met de Ticker Widget geselecteerd in de preview:
      1. Klik Layer
      2. Klik op Overschakelen naar percentages
      3. Invullen: X 0, Y 0, breedte: 100, hoogte: 100
        De ticker is nu even groot als zijn zone.
    11. Klik op het tabblad Basis
      1. Stel de parameters in naar uw behoefte. Bijvoorbeeld door een RSS feed te gebruiken.
        Ook letterkleur, lettergrootte, achtergrondkleur en diverse andere opties kunnen hier worden ingesteld
      2. Stel de parameter Tekst Zichtbare Tijd (ms) in, dit is de tijd dat elk bericht zichtbaar zal zijn.
    12. Klik op opslaan als u klaar bent

Een Ticker afspeellijst maken

Omdat de ticker in zijn eigen zone speelt, heeft hij ook zijn eigen afspeellijst nodig.

1. Ga naar Planning
  2. Klik op Toevoegen om een nieuwe afspeellijst toe te voegen
    1. Geef de afspeellijst een beschrijvende naam, zoals Ticker
    2. Speel op kanalen: selecteer het kanaal (of de kanalen) waar u de tickerzone eerder hebt ingeschakeld
    3. Speel in zone: selecteer de ticker zone die je eerder hebt gemaakt
      Als de tickerzone niet in de vervolgkeuzelijst verschijnt, controleer dan of u het juiste kanaal of de juiste kanalen hebt geselecteerd.
    4. Ga naar de Dia's tab
      1. Klik op toevoegen
      2. Kies sjabloon
      3. Selecteer het tickersjabloon en klik op Gereed
        Eventueel kunt u hier nog wat wijzigingen aanbrengen, anders
      4. Klik op Update
        De dia is nu toegevoegd aan de afspeellijst
    5. Ga naar de Schema tab
      1. U kunt 'De hele dag' kiezen, omdat de planning van de Hoofdzone bepaalt of een scherm aan of uit gaat. De tickerzone doet dat niet.
      2. Zet Herhalen op Dagelijks
      3. Set Eindigend op nooit
    6. Ga naar de Apparaten tab
      1. Selecteer het (de) apparaat(en) waarop de Ticker moet worden weergegeven
      2. Sla het tabblad Geavanceerd over en klik op Bijwerken

Verzend de afspeellijst naar de speler(s)

Zoals altijd moet de (nieuwe) inhoud naar de speler(s) worden gezonden.

1. Ga naar Planning
  2. Klik op de knop Update inhoud in de rechterbovenhoek
  3. Klik op Bijwerken

Over een tijdje zou de ticker nu zichtbaar moeten zijn op de speler(s).

Wat als de ticker niet wil tonen?

• Controleer of de speler is ingesteld op het kanaal waarop u de tickerzone hebt ingeschakeld. U kunt het kanaal instellen met de afstandsbediening of met een toetsenbord door op 1 - 9 te drukken. Meer informatie over kanalen.
  • Zorg ervoor dat de configuratie en de inhoud allebei bijgewerkt zijn
    • Ga naar Apparaten
      • Klik op Configuratie bijwerken
      • Klik op Toon hangende updates en controleer of de speler(s) de configuratie-update met succes heeft/hebben ontvangen
      • Klik voor de zekerheid op Update om het (opnieuw) te verzenden
    • Ga naar Schema
      • Klik op Inhoud bijwerken
      • Klik op Toon hangende updates en controleer of de speler(s) de configuratie-update met succes heeft/hebben ontvangen
      • Klik voor de zekerheid op Update om het (opnieuw) te verzenden
  • Zorg ervoor dat de tickerzone correct is geconfigureerd
    • Ga naar Beheer
    • Klik Kanalen & indelingen
    • Selecteer het kanaal
    • Ga naar Resoluties
    • Controleer de positie en volgorde
    • Klik op Opslaan als u wijzigingen hebt aangebracht en vergeet niet de configuratie bij te werken (via het tabblad Apparaten)