Afschaffing van de basisauthenticatie door Microsoft voor Exchange Online

Zoals aangekondigd door Microsoft, zal de Basic Authentication verouderd zijn per 1 oktober 2022. Dit zal gevolgen hebben voor uw GoBright integratie voor uw gebruikers login en ruimte agenda synchronisatie met Basic Authentication.

Voor meer informatie over deze aankondiging, zie dit Microsoft-artikel: https://docs.microsoft.com/en-us/exchange/clients-and-mobile-in-exchange-online/deprecation-of-basic-authentication-exchange-online

Oplossing

Dit kan eenvoudig worden opgelost door gebruik te maken van Microsoft Modern Authentication. Dit betekent dat u nog steeds uw huidige serviceaccount kunt gebruiken en alleen een Enterprise Application hoeft toe te voegen in uw Microsoft Azure AD-omgeving.

Volg de stappen 3 en 4 in het volgende artikel om onze GoBright Enterprise Application toe te voegen aan uw Azure AD omgeving: Azure AD Enterprise Applicatie integratie (SSO/Office365)

Houd er rekening mee dat uw GoBright -gebruikers zijn gekoppeld aan de basisauthenticatie-integratie om in te loggen. Om deze wijziging met minimale impact door te voeren, dient u uw huidige Basis Authenticatie-integratie te wijzigen in Moderne Authenticatie. Op deze manier hoeft u de integratienaam niet te wijzigen voor al uw GoBright Gebruikers.