Apparaatprofiel

Het profiel op een apparaat wordt gebruikt om het gedrag van het apparaat zelf te beïnvloeden. In dit geval regelt het de tijden waarop het scherm wordt in- of uitgeschakeld en wanneer het apparaat opnieuw wordt opgestart. Profielen kunnen worden geconfigureerd onder Apparaten > Profielen:

Door Profielen te selecteren wordt een lijst van aangemaakte profielen getoond. Deze kunnen worden gewijzigd of aangemaakt door op de knop Toevoegen in de rechterbovenhoek te drukken. Het onderstaande scherm wordt weergegeven:

Tags in GoBright.png

De informatie die het profiel bevat zijn:

• Naam om het te onderscheiden van andere profielen
  • Scherm aan/uit tijden gebaseerd op de inhoud of op gespecificeerde tijden
  • Herstart op een specifieke tijd en interval
  • Volumeniveau apparaat stelt het volumeniveau van het apparaat zelf in
  • Volumeniveau extern apparaat stelt het volumeniveau in van een extern apparaat via RS232
  • HTTPS certificaat verificatie uitschakelen (voor widget/data bron uitvoering)
    Opmerking: dit is een work around om externe inhoud te tonen zoals afbeeldingen van nieuwsbronnen die anders niet meer geladen kunnen worden vanwege bijv. zelf-ondertekende certificaten of als u last heeft van het verlopen Lets Encrypt root certificaat in september 2021.
  • Schakel GPU versnelling uit om alles op de CPU te renderen. Dit zou alleen gebruikt moeten worden voor het oplossen van problemen.

De aan/uit-tijden van het scherm zijn gebaseerd op het feit of de inhoud op dat moment wordt afgespeeld of op een specifiek schema. Een dagelijkse reboot wordt aanbevolen, maar kan indien nodig gewijzigd worden. Dit heeft invloed op alle apparaten die dit specifieke profiel gebruiken.

Configuratie bijwerken

Wanneer een profiel wordt gewijzigd of bijgewerkt, moet dit naar het apparaat worden verzonden. Zie Inhoud en configuratie bijwerken voor meer informatie.