Excel 365 weergeven binnen GoBright View

Deze widget kan een specifiek Excel-bestand van OneDrive ophalen en het weergeven in GoBright View. Het haalt informatie op van een gespecificeerd blad en een ingesteld bereik.

Hoe krijgt GoBright toegang tot het Excel-bestand?

GoBright View heeft toegang tot het Excel-bestand via een serviceaccount. Het Excel-bestand kan worden gedeeld met (1) de serviceaccount of eigendom zijn van (2) de serviceaccount.

1. Een gebruiker kan ergens in zijn OneDrive een Excel-bestand aanmaken en vervolgens de serviceaccount toegang geven tot dat bestand (gedetailleerde stappen hieronder).
  2. Het bestand kan worden aangemaakt in de OneDrive van de service account zelf.

Na de eenmalige configuratie worden wijzigingen in het Excel-bestand binnen 5 minuten automatisch weergegeven in GoBright View.

Voor je begint...

Deze widget maakt gebruik van de Microsoft Graph API die een manier is om informatie van Office 365 naar GoBright View te halen. Als dit nog niet is ingesteld moet dit eerst worden geconfigureerd door een Azure admin. Volg dit artikel: Graph API

Configuratie

Het Excel bestand moet worden gedeeld met de service account of eigendom zijn van de service account. Deze service account wordt dan gebruikt door de GoBright Excel widget om toegang te krijgen tot het bestand.

Binnen OneDrive

Ten eerste: bepaal of het bestand moet worden gedeeld met of eigendom moet zijn van de serviceaccount. Kies wat in uw situatie het beste werkt, maar lees zorgvuldig de volgende stappen:

Als het bestand wordt gedeeld met de service account:

1. Open een browser en ga naar onedrive.com. Als het delen van het bestand vanuit Windows niet werkt, volg dan deze stappen:
  2. Log in met uw eigen gebruikersaccount (niet het serviceaccount)
  3. Zoek of maak het Excel-bestand dat moet worden weergegeven in GoBright View
    1. Klik met de rechtermuisknop op het bestand
    2. Selecteer Toegang beheren
    3. Onder Directe toegang, voeg het emailadres van de service account toe
    4. Zet het vinkje bij Mensen op de hoogte stellen uit (optioneel)
    5. Klik Toegang verlenen

Als het bestand eigendom is van de serviceaccount:

1. Open een browser en ga naar onedrive.com
  2. Zorg ervoor dat het bestand in de hoofdmap staat (dat is de map "My Files").

Om er zeker van te zijn dat de service account toegang heeft tot dit bestand:

1. Open een incognitovenster (of log uit bij OneDrive)
  2. Ga naar onedrive.com
  3. Log in met de service account
  4. Ga naar de 'Gedeelde' map
  5. Onder 'Shared with you' moet het Excel-bestand zichtbaar zijn. Zo niet, dan kan GoBright View het bestand niet openen. Probeer het bestand opnieuw te delen door de bovenstaande stappen te herhalen.

Als het Excel-bestand zichtbaar is, kunt u verder gaan met het volgende deel van deze gids.

Binnen GoBright View

1. Ga naar portal.gobright.cloud
  2. Log in met uw GoBright account en open het GoBright View portaal
  3. Maak een sjabloon of dia
  4. Klik + widget toevoegen
  5. Klik op Aangepaste widget
  6. Selecteer de Excel-widget
    Als u de widget niet in uw View-omgeving ziet, neem dan contact op met uw GoBright -partner.
  7. Klik op Gereed
    De Excel widget zou nu aan de dia moeten zijn toegevoegd
  8. Vul de parameters in met de informatie die u van uw Azure admin hebt gekregen:
    1. Huurder ID
    2. Klant ID
    3. Geheime waarde cliënt
    4. Eigenaar van het bestand
      Als het bestand wordt gedeeld met de serviceaccount: selecteer Externe account
      Als het bestand eigendom is van de serviceaccount: selecteer Serviceaccount
    5. E-mailadres van de serviceaccount
    6. Wachtwoord van de dienstaccount
    7. Bestandsnaam van het Excel-bestand
    8. Bladnaam - Zorg ervoor dat dit overeenkomt met het blad in je Excel-bestand, anders geeft View een foutmelding.
    9. Bereik - Dit beïnvloedt welke en hoeveel rijen en kolommen worden weergegeven in de widget. Je kunt een kleiner bereik selecteren als je minder kolommen of rijen wilt weergeven.
  9. De andere parameters kunnen worden gebruikt om weergave-instellingen zoals kleuren te wijzigen
    De gegevens van het Excel-bestand zouden nu zichtbaar moeten zijn.
  10. Sla de dia op of voeg de sjabloon toe aan een afspeellijst
  11. Ga naar het tabblad Planning
  12. Klik op Inhoud bijwerken

Dat is het. De gegevens van het Excel-bestand zouden zichtbaar moeten zijn op uw GoBright View displays.

Problemen oplossen

Als de widget geen gegevens toont of een foutmelding geeft:

• Controleer of de serviceaccount toegang heeft tot het bestand door in te loggen bij OneDrive met de serviceaccount en controleer of het bestand op de juiste locatie staat.
  • Controleren of alle parameters correct zijn ingesteld

Configuratie (legacy)

Vanaf augustus 2022, wordt deze configuratie niet langer ondersteund. We hebben de GoBright View widgets dienovereenkomstig geüpdatet. Als u nog steeds een oudere widget gebruikt en wilt migreren, neem dan contact op met ons support team.

Er zijn vijf stukjes informatie nodig, naast de verbinding met de Graph API:

• Het e-mailadres van de gebruiker die eigenaar is van het excelbestand
  • (facultatief) de mapnaam en/of het pad (alleen als het bestand zich niet in de hoofdmap van de gebruiker bevindt)
  • De bestandsnaam van het Excel-document
  • De naam van het blad
  • Het bereik dat moet worden weergegeven

Tags in GoBright.png

Deze gegevens moeten worden ingevoerd in de Widget parameters. Daarna moeten de gegevens zichtbaar zijn in de widget.