Installatiegids - Technische Configuratie

Welkom op GoBright! Voor de technische configuratie van de integratie en de toestellen gelieve de onderstaande stappen te volgen.

Voor een globale uitleg over de totale opzet van GoBright zie ons artikel over 'Hoe werkt het?'.

Deze gids geeft een overzicht van alle beschikbare technische configuraties voor het IT-team.

Start de configuratie hier

Office 365 met Azure AD/Active Directory

De afbeelding hierboven toont hoe de communicatie zal worden verwerkt tussen uw Azure AD/Active Directory en GoBright.

Overzicht

1. Het opzetten van de integratie met Azure AD, met Modern Authentication voor SSO.
  2. Configuratie voor GoBright Meet met Microsoft resource mailboxen. Sla deze stap over als u GoBright Meet niet met een extern systeem wilt gebruiken.

1. Het opzetten van de integratie met Azure AD, met Moderne Authenticatie voor SSO

Om de externe integratie met Office 365 op te zetten zijn er een paar belangrijke configuraties nodig om SSO te kunnen gebruiken voor uw gebruikers, en de kamers te boeken met uw Office 365 agenda.

Ons advies is om te beginnen met stap 1. Dat is de configuratie van de GoBright Enterprise Application in Azure AD, te gebruiken met de integratie van uw Office 365 service account met Modern Authentication. Bekijk dit artikel voor meer uitleg.

Na de configuratie van de Enterprise Application, en het koppelen van uw integratie in de GoBright portal, kunnen gebruikers zich aanmelden met de SSO protocollen geconfigureerd in uw Azure AD omgeving.

Single Sign-On is ook mogelijk met andere integraties zoals SAML, AD FS of Google. Lees alleen het SAML artikel als u geen gebruik wilt maken van Modern Authentication via Microsoft.

2. Configuratie voor GoBright Ontmoet met Microsoft resource mailbox

Het volgende artikel is vereist als u GoBright Meet gebruikt en kamers wilt boeken via uw resource agenda's: GoBright Ontmoeten met Office 365-integratie configureren

Houd er rekening mee dat de 'Office 365 integratie voor GoBright Meet (Rooms)' moet worden uitgevoerd samen met de configuratie van de Enterprise Application voor SSO. Sla deze stap over als u GoBright Meet niet wilt gebruiken met een extern systeem.

Nadat u klaar bent met het opzetten van de integratie, moet u uw gebruikers toevoegen aan het GoBright portaal. Deze stap is nodig voordat uw gebruikers zich kunnen aanmelden bij het portaal met SSO. Ga verder naar het tabblad 'Gebruikers toevoegen aan GoBright portaal'.

Microsoft Exchange met Active Directory

De afbeelding hierboven laat zien hoe de communicatie wordt verwerkt tussen uw Exchange Server en GoBright.

Om de externe integratie met Microsoft Exchange 2010-2019 in te stellen zijn er een paar belangrijke configuraties nodig om de kamers te kunnen synchroniseren en gebruiken met uw kalenders in Exchange.

Volg de configuratiestappen in dit artikel.

De volgende stap is optioneel. U kunt SSO met SAML configureren voor uw Microsoft Exchange integratie, of de Basis Authenticatie gebruiken voor uw integratie. Voor meer informatie bekijk dit artikel.

Nadat u klaar bent met het opzetten van de integratie, moet u uw gebruikers toevoegen aan het GoBright portaal. Deze stap is nodig voordat uw gebruikers zich kunnen aanmelden bij het portaal met SSO. Ga verder naar het tabblad 'Gebruikers toevoegen aan GoBright portaal'.

Google Werkruimte

Om de externe integratie met je Google Workspace in te stellen, zijn er een paar belangrijke configuraties nodig om de Rooms te kunnen synchroniseren en gebruiken met je agenda's in Google Calendar.

Volg de configuratiestappen in dit artikel.

Nadat u klaar bent met het opzetten van de integratie, moet u uw gebruikers toevoegen aan het GoBright portaal. Deze stap is nodig voordat uw gebruikers zich kunnen aanmelden bij het GoBright portaal. U moet uw gebruikers handmatig toevoegen of via een Excel import.

Ga verder naar het tabblad 'Gebruikers toevoegen aan GoBright portaal' voor meer informatie.

Optionele configuratie

Gebruikers toevoegen aan GoBright portaal

Automatisch aanmaken van gebruikers (optioneel maar aanbevolen)

Met de functie voor het automatisch aanmaken van gebruikers kunt u automatisch een nieuwe GoBright -gebruiker aanmaken wanneer een gebruiker zich voor de eerste keer aanmeldt met zijn Microsoft-account. Lees de onderkant van het volgende artikel.

Gebruikerssynchronisatie met Azure AD (optioneel maar aanbevolen)

Met onze PowerShell module kunt u gebruikers synchroniseren van Azure AD naar de GoBright portal. Klik hier voor het artikel.

Er zijn meerdere manieren om gebruikers te synchroniseren naar uw GoBright omgeving. Lees dit artikel voor andere opties dan AAD/AD.

Outlook Plugin

Met de Outlook plugin kunt u boeken via de Outlook Agenda. Klik hier voor het artikel.

Installeren van de GoBright mobiele app

De GoBright App communiceert rechtstreeks met uw GoBright omgeving. Het geeft u een snelle boekingservaring met een responsive look en feel. De app kan worden geïnstalleerd via de aangewezen app stores:

Android app: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gobright.brightbooking&hl=nl
iOS app: https://itunes.apple.com/nl/app/gobright-brightbooking/id1205856002

Hardware configuratie

Installeren van Connect, Gateway en NFC sticker(s)

Lees eerst het volgende artikel.

Installeer de gateway

Klik hier om de Gateway te installeren en daarna moet u de Gateway NTP server instellen.

Installeer de Connect

Lees dit artikel voor de fysieke installatie van het Connect apparaat. Lees dan het volgende artikel om het Connect apparaat aan te sluiten.

NFC-sticker(s) configureren

Wanneer geen Connect-apparaat wordt gebruikt maar NFC Stickers, lees dan dit artikel om de NFC Sticker(s) te configureren.

Een display-apparaat installeren

Installeren van de GoBright Android app

Eerst moet de GoBright Android app op het toestel worden geïnstalleerd.

Een apparaat activeren met de GoBright app

Daarna kan het apparaat in het portaal worden geactiveerd met de GoBright Android-app.

Installatie van RF-sensoren

Er zijn meerdere soorten sensoren die kunnen samenwerken met GoBright om de bezettingsgraad te verzamelen met GoBright Meet en GoBright Work. Lees dit artikel voor informatie en configuratie. Let op! Om een sensor te gebruiken moet u een Gateway instellen.

Printer installeren voor Visit Kiosk

Voor uw Visit Kiosk Display kan een printer worden toegevoegd waarop de bezoekersbadges kunnen worden afgedrukt. Lees dit artikel voor informatie en configuratie.

De GoBright Administrator kan doorgaan met zijn deel van de configuratie. Klik hier om het configuratieoverzicht voor uw GoBright Administrator te krijgen.