Installatie van GoBright Android-app op Philips-beeldschermen

Volg de onderstaande stappen bij het installeren van GoBright op de Philips-beeldschermen:

• Inbedrijfstelling van het display
  • Als u de wizard voor de eerste installatie te zien krijgt: sla alle stappen over, behalve de netwerkstap
  • Als u al instellingen op het apparaat hebt gewijzigd, wilt u misschien eerst de fabrieksinstellingen herstellen
  • Ga naar 'admin mode' door op de volgende toetscombinatie te drukken:
    • Druk op de 'menu' knop en houd deze ingedrukt
    • Druk dan op de 'volume omlaag' knop
    • Het display gaat in 'admin-modus' en vraagt om een admin-wachtwoord (standaard: 1234)
    • Nu ben je in het admin-hoofdmenu met de opties: instellingen', 'apps', 'netwerk' en 'help'.
cirkelvormige menuknop linksboven en volumeknop onderaan
  • Zorg ervoor dat het scherm verbonden is met het internet*.
    Indien nodig kunt u de netwerk instellingen wijzigen, door de optie 'netwerk' te kiezen in het admin-mainmenu. Vervolgens kunt u de WiFi of Ethernet instellingen configureren naar uw voorkeuren.
  • Het virtuele Android-toetsenbord op het scherm als standaard instellen
    • Ga naar de 'admin-modus' (zie hierboven)
    • Ga naar 'instellingen' > 'systeem' > 'Taal & invoer' > 'Virtueel toetsenbord'
    • Selecteer 'Android Keyboard (AOSP)' en schakel alle andere toetsenborden uit
  • Installeer de GoBright Apparaat app:
    • Download de app:
      • Kies 'apps' in het admin-hoofdmenu
      • Start de app 'Chromium'
      • Blader naar https://install.gobright.cloud
      • De browser kan om een bevestiging vragen of u de APK echt wilt downloaden, bevestig dit door op 'OK' te klikken
      • Een ogenblik geduld a.u.b., helaas geeft de browser geen feedback over wanneer het gedownload is
    • Installeer de app:
      • Ga terug naar het admin-hoofdmenu en kies 'apps'.
      • Start de app 'Bestandsbeheer'
      • Open de map 'sdcard' -> 'Download'
      • Daar vindt U de 'GoBrightDevice_vX.X.apk' app, open deze app door er op te klikken en 'Openen' te kiezen
      • Er verschijnt een installatie popup, kies 'Installeren' en wacht tot de installatie voltooid is
      • Na de installatie, kies 'Open' om de GoBright Device app te openen
        De app zal zichzelf configureren, dit zal enkele seconden duren
      • De app zal vragen om de datum, tijd en tijdzone te controleren
    • Stel de app in als opstarten bij bron:
      • Ga terug naar het admin-hoofdmenu en kies 'instellingen'.
      • Kies menu 'Signage Display' -> 'Boot on source' -> 'Input' -> 'Custom app'
      • Kies vervolgens menu 'Signage Display' -> 'Custom app' -> 'Select App' -> 'GoBright Device' -> 'Save'
    • Herstart het apparaat
    • Na de herstart zal het scherm verbinding maken met GoBright, en een activeringscode tonen
    • Met de activeringscode kunt u naar de volgende stap gaan en het scherm activeren in het GoBright portaal

Opmerkingen

*) Wat de internetverbinding betreft, raden wij ten zeerste aan bekabelde (PoE+) verbindingen te gebruiken voor de hoogste betrouwbaarheid.

Als u Wi-Fi moet gebruiken, zorg er dan voor dat u de opties 'Vermijd slechte netwerkverbindingen' en 'Melden wanneer een openbaar netwerk beschikbaar is' hebt uitgeschakeld in het menu met Wi-Fi instellingen binnen Android. Dit zal de betrouwbaarheid verhogen, bijvoorbeeld wanneer er onderhoud wordt gepleegd aan het Wi-Fi netwerk.

U kunt dit vinden in het Android instellingen menu -> Wi-Fi -> Geavanceerd. Lees dit artikel over hoe u de Android-app GoBright kunt sluiten om de Wi-Fi-instellingen van het apparaat te openen: Sluit de GoBright app op een display