Inleiding tot sensoren

GoBright kan samenwerken met verschillende soorten sensoren die gegevens kunnen verzamelen over de bezetting of verbinding kunnen maken met GoBright om de beschikbaarheid weer te geven. Voordat we dieper ingaan op de installatie, setup en technische details schetsen we hoe de sensoren communiceren met GoBright. Er zijn twee soorten sensoren die momenteel gebruikt worden: de PIR ruimtesensor en de bezettingssensor.

Actieve sensoren

Op het gebied van "actieve sensoren" ondersteunen wij sensoren die zonder interactie van de gebruiker werken, en actief meten en interageren met het GoBright platform.

Voor bureaus zijn er aanwezigheidssensoren afgestemd op bureaubezetting, in combinatie met de Connect, maar ook standalone als RF-bezettingssensoren.
Zie de artikelen 'Sensor Hardware setup' en 'Installeren van een Connect' voor meer informatie.

Voor kamers zijn er bezettingssensoren die in de kamer kunnen worden geïnstalleerd om de bezetting en no-show te meten.
Zie het artikel "Sensormeet Hardware instellen" voor meer informatie.

Passieve sensoren

Passieve sensoren zijn een eenvoudig te installeren identificatie, gebruikt voor interactie met bureaus voor het boeken van bureaus.
Via NFC-stickers en de GoBright smartphone-app kan de gebruiker de balie scannen en ermee communiceren om in te checken, te reserveren, te verlengen of de balie te stoppen.
Voor de nodige ondersteuning op verschillende soorten telefoons worden NFC-stickers op basis van NTAG213 aangeraden, en ook grote NFC-stickers (30-38 mm diameter) worden aangeraden voor optimale scanning.

Raadpleeg het artikel 'NFC-stickers configureren' voor meer informatie.