Rollen

Als manager kunt u verschillende rechten en rollen instellen voor groepen gebruikers. Dit is vooral nuttig bij het toewijzen van gebruikers van verschillende afdelingen of locaties. Enkele voorbeelden zijn:

• Een PR afdeling die alleen sjablonen kan ontwerpen en aanpassen
  • Een Marketing afdeling die verantwoordelijk is voor het schema
  • Een IT-afdeling die de apparaten beheert

Een nieuwe rol toevoegen

Volg de onderstaande stappen om een nieuwe rol toe te voegen binnen GoBright View:

• Ga naar het tabblad Beheer
  • Selecteer Rollen in het navigatiemenu
  • Druk op de knop Toevoegen in de rechterbovenhoek
  • Een nieuw scherm wordt geopend waar een naam moet worden ingevoerd

Tags in GoBright.png

Optioneel is het mogelijk om een voorgedefinieerde systeemrol te gebruiken als basis voor de nieuwe rol. Dit kopieert de attributen van de geselecteerde rol die in de andere vier tabbladen kunnen worden aangepast.

Rollen toekennen aan een gebruiker

Rollen kunnen worden toegepast op een gebruiker vanuit het Admin Center.
Opmerking: wanneer een rol wordt toegevoegd of gewijzigd, moeten de gebruikers aan wie de rol is toegewezen uitloggen en opnieuw inloggen.

Inhoud

Het inhoudstabblad bestaat uit instellingen voor rechten. Hier wordt bepaald of een gebruiker sjablonen en/of media-items mag beheren. Deze zijn zeer geschikt voor een PR-afdeling of gebruikers die specifiek de inhoud ontwerpen die wordt weergegeven.

Weergeven: Toegestaan om CONTENT in de mappen te lezen (alle of gespecificeerd)

Schrijven: Toegestaan om CONTENT in de mappen te lezen/schrijven/verplaatsen/bijwerken/verwijderen (alles of gespecificeerd)

Beheren: Toegestaan om INHOUD in de mappen te lezen/schrijven/verplaatsen/bijwerken/verwijderen (alles of gespecificeerd). Toegestaan om submappen in specifieke mappen te verplaatsen/vernoemen/toevoegen/verwijderen. Als ze alle mappen mogen beheren, betekent dit dat ze ook een hoofdmap mogen maken.

Planning

De grootste configuratie vindt plaats op het tabblad Planning. Hier kan een gebruikersrol worden aangepast om het plannen op specifieke apparaten toe te staan, tags, kanalen, en of afspeellijst kan worden gewijzigd. Laten we eens kijken naar het eerste deel:

Het eerste deel bepaalt of de gebruiker afspeellijsten kan toevoegen of verwijderen. Zelfs zonder de mogelijkheid om een afspeellijst toe te voegen of te verwijderen kunnen ze nog steeds worden gepland op specifieke apparaten, kanalen of zones. Door het vinkje bij Plan op alle apparaten / tags weg te halen is het mogelijk om meer opties te tonen.

Meer instellingen worden daaronder weergegeven:

De schema opties bepalen of een gebruiker het schema binnen een afspeellijst kan beheren, bekijken, of helemaal geen opties heeft om het schema te wijzigen. Voor dia's kunnen we nog meer specificeren om gebruikers alleen specifieke inhoud te laten toevoegen of specifieke instellingen binnen de widgets te laten bewerken.

Apparaten

Op het tabblad apparaten kunnen gebruikers de apparaten en/of profielen beheren. Deze instellingen zijn nuttig voor IT, faculteiten, of andere gebruikers die de apparaten moeten instellen.

Beheer

Onder het beheer tabblad, kan elke instelling binnen beheer worden ingesteld op toegestaan of niet toegestaan. Hierdoor kunnen gebruikers specifieke instellingen zoals gebruikers, tags, kanalen enz. wijzigen als ze de juiste permissies hebben.