Configuratie van diensten

Diensten worden gebruikt om verschillende aanvullingen te geven bij het maken of wijzigen van een boeking. Enkele voorbeelden zijn een cateringservice of IT-ondersteuning, maar het kan worden aangepast aan elke dienst die kan worden verleend. Een service bestaat uit een aanbieder en items die in verschillende groepen zijn ingedeeld.

Overzicht dienstenconfiguratie

1. Algemene Instellingen
  2. Dienstverleners toevoegen
  3. Service catalogus groepen toevoegen
  4. Service catalogus item toevoegen
  5. Dienstrouting en machtigingen toevoegen
  6. Kostenplaatsen toevoegen

Algemene Instellingen

Log in op de GoBright portal met uw manager account, en kies Instellingen > Algemeen. Schakel prijsberekening in, indien prijzen van toepassing zijn, en bepaal of en hoe de kostenplaats wordt gebruikt.

Schakel vervolgens diensten in op de kamer(s) waar deze kunnen worden geleverd. Ga naar Instellingen > Ontmoetingen en kies Kamers in het zijbalk menu. Selecteer een of meer kamers en open hun instellingen, navigeer naar het selectievakje Booking of services available en schakel dit in.

Maak de dienstverlener gebruikersrol

Aan een dienstverlener moet een gebruikersrol worden toegewezen om toegang te krijgen tot het GoBright portaal. Voeg een nieuwe gebruikersrol toe via Instellingen > Gebruikers en kies Rollen in het zijbalkmenu. Maak een nieuwe rol aan met de naam "Dienstverlener" door op de blauwe knop "Toevoegen" te drukken in de rechterbovenhoek. Selecteer de juiste permissies voor de rol en sla deze op.

Daarna kunnen nieuwe gebruikers worden aangemaakt voor elke verschillende dienstverlener via Instellingen > Gebruikers en kies Gebruikers in het zijbalkmenu. Wijs de juiste gebruikersrol toe aan elke serviceprovider, zodat ze alleen toegang hebben tot servicegerelateerde opties binnen de GoBright portal.

Volgende...

Nu bent u klaar voor de volgende stap: Service providers of u kunt naar een specifieke configuratiestap navigeren door op de link in het services configuratie overzicht te klikken.