De basis (Aan de slag)

Voordat de inhoud naar het scherm wordt gestuurd, moeten er een paar stappen worden genomen. GoBright View gebruikt het portaal en een of meer apparaten die allemaal moeten worden geconfigureerd. Hieronder volgt een overzicht van de minimale setup binnen GoBright:

• Een apparaat toevoegen
  • Creëren van een kanaal, zone(s) en resolutie(s)
  • Een afspeellijst maken
  • Inhoud uploaden naar apparaten

Dit zijn de basisstappen die moeten worden gevolgd. Voor meer diepgaande informatie kunt u de onderstaande links volgen.

(rechtsklik > open in nieuw tabblad om in te zoomen)

Een apparaat toevoegen

De voorbereiding is sterk afhankelijk van het soort apparaat dat wordt gebruikt. GoBright View gebruikt ofwel een LG webOS scherm/box of een industriële PC die een 'player' wordt genoemd. In het algemeen vereisen beide dat de GoBright app op het toestel is geïnstalleerd.

De gecertificeerde industriële PC's worden geleverd met GoBright View voorgeïnstalleerd bij aankoop via een GoBright partner. De installatiegids voor gecertificeerde LG webOS apparaten vindt u hier: LG webOS Installatiegids.

Wanneer de app is geïnstalleerd, verschijnt er een activeringscode op het scherm. Deze code wordt in het portaal ingevoerd om het apparaat te activeren. Nu het apparaat is toegevoegd, kunnen we beginnen met het configureren ervan binnen GoBright View.

Een kanaal, zone en resolutie(s) aanmaken

GoBright View gebruikt kanalen zoals TV-kanalen. Een kanaal bestaat uit een of meer zones die een of meer afspeellijsten bevatten.

Het is mogelijk om meerdere resoluties toe te voegen en zelfs liggende en staande resoluties binnen één kanaal te mengen. Het apparaat dat de inhoud presenteert, zal zich aanpassen aan de best mogelijke resolutie en oriëntatie.

Het artikel Kanalen en indelingen helpt u bij het opzetten van dit alles.

Een afspeellijst maken

Nadat het kanaal is geconfigureerd, kan de afspeellijst worden gemaakt. Een afspeellijst bevat één of meer dia's. Elk stukje inhoud wordt aan een dia toegevoegd.

Een afspeellijst is gepland op specifieke data, kanaal(en) en apparaten.

Meer informatie over afspeellijsten.

De configuratie en inhoud naar de apparaten sturen

De laatste stap is het versturen van de configuratie en de inhoud (geplande afspeellijsten) naar de apparaten. Dit moet iedere keer gebeuren als er iets in de configuratie of een schema, afspeellijst of dia is toegevoegd of gewijzigd.

Lees verder over Bijwerken van inhoud en configuratie