Inhoud en configuratie bijwerken

Update inhoud en planning

Wanneer een afspeellijst wordt gemaakt of het schema wordt gewijzigd, worden deze wijzigingen niet automatisch naar de apparaten gestuurd. Dit om wijzigingen mogelijk te maken zonder invloed op wat er op dat moment wordt afgespeeld. Om één of meer apparaten te updaten moeten we handmatig op de knop Update Inhoud drukken, in de rechter bovenhoek op het tabblad Planning. Na het klikken op deze knop wordt het Update Menu geopend.

Tags in GoBright.png

Configuratie bijwerken

Wanneer een wijziging wordt aangebracht in het tabblad Apparaten, wordt de bijgewerkte configuratie niet automatisch naar de apparaten gestuurd. Om een of meer apparaten bij te werken moeten we handmatig op de knop Configuratie bijwerken drukken, in de rechterbovenhoek op het tabblad Apparaten. Na het klikken op deze knop wordt het menu Update geopend.

Menu bijwerken

Het update menu bevat een lijst met alle apparaten die kunnen worden geupdate, met selectievakjes ervoor.

Door een apparaat uit te vinken, zal het niet worden bijgewerkt. Dit kan handig zijn wanneer een of meer apparaten nog niet moeten worden bijgewerkt.

Als u op de knop Update rechtsonder klikt, worden de updates naar de apparaten gestuurd.

Merk op dat Content en Configuratie updates twee aparte updates zijn.

In afwachting van updates worden updates weergegeven die nog niet door de apparaten zijn ontvangen. Dit is bijvoorbeeld het geval als een apparaat offline is. Zodra een apparaat online is, zal het controleren op updates. In afwachting van updates blijft deze in afwachting tot het toestel ze ontvangt.

Een configuratie-update neemt slechts een korte tijd in beslag. De GoBright View app zal eenmalig opnieuw opstarten, wat zichtbaar is op het display.

Een inhoudsupdate kan langer duren omdat het apparaat eerst alle elementen (afbeeldingen, video's, tekst) downloadt voordat het deze begint weer te geven. Een inhoudsupdate wordt op de achtergrond uitgevoerd. Als er al iets wordt afgespeeld, blijft die inhoud zichtbaar.

De eerste keer dat inhoud naar een apparaat wordt gestuurd, blijft het scherm donker totdat alle inhoud is gedownload.

Dit artikel gaat over het bijwerken van inhoud en configuratie, niet over het bijwerken van de GoBright View app of de firmware van een apparaat. Lees daarvoor dit artikel.