Een proxy gebruiken (alleen Windows)

Een Windows View-apparaat kan verbinding maken via een proxy, sinds View voor Windows v4.88.

Om deze functie in te schakelen en in te stellen moet een bestand op het toestel worden geplaatst.

Volg deze stappen:

1. Zorg ervoor dat de geïnstalleerde View-versie 4.88+ is. De versie wordt rechtsonder in het bootstrapper-venster weergegeven
  2. Open het apparaat (gebruik bijvoorbeeld een tool zoals Teamviewer, of bedien het apparaat fysiek met toetsenbord/muis)
  3. Sluit GoBright View (met Alt+F4) indien nodig
  4. Ga naar de geïnstalleerde locatie van GoBright View, en open de submap 'data'.
    Gewoonlijk is het pad: c:gobright-viewdata
  5. Maak een bestand aan met de naam proxy.json en gebruik het onderstaande sjabloon
  6. Vul het adres en de poort in van de proxy server
  7. Sla het bestand op
  8. Start GoBright View

De proxy zal nu gebruikt worden door de connectiviteit met het platform.

De browser (bijv. voor het insluiten van sites, het downloaden van dynamische gegevens) gebruikt de proxy-instellingen van het Windows-systeem.

Opmerking: in een JSON moet elke " worden uitgesloten. Dit kan door een extra .
Bijvoorbeeld: domainusername wordt domainusername.

Basissjabloon voor het proxy.json bestand:

{
"address": "[ip-address-of-the-proxy-server]",
"port": "[port-of-the-proxy-server]",
"auth": {
"type": "none"
},
"bypass": ""
}

Sjabloon voor het proxy.json bestand, met basis authenticatie om te authenticeren met de proxy:

{
"address": "[ip-address-of-the-proxy-server]",
"port": "[port-of-the-proxy-server]",
"auth": {
"type": "basic",
"username": "[proxy username]",
"password": "[proxy password]",
},
"bypass": ""
}

Sjabloon voor het proxy.json bestand, met een omleidingslijst voor specifieke adressen:

"address": "[ip-address-of-the-proxy-server]",
"port": "[port-of-the-proxy-server]",
"auth": {
"type": "none"
"bypass": "*.company.local,192.168.1.*"