Vecos locker integratie

In dit artikel wordt stap voor stap uitgelegd hoe u de integratie met Vecos (lockersystem) kunt maken in het GoBright platform. Voordat u de integratie binnen GoBright kunt maken, dient u eerst een 'API gebruiker' van Vecos te verkrijgen. Dit dient rechtstreeks met Vecos geregeld te worden. Nadat deze 'API-gebruiker' is verkregen, kan de integratie worden opgezet in GoBright.

Integratiestappen

Stap 1. Configureer de service account voor Vecos in Releezme

Nadat u de licentie voor uw Vecos Releezme account heeft geregeld, gaat u naar uw Releezme portaal en logt u in met uw beheerdersgegevens.

Download vervolgens het PDF-bestand voor de Vecos installatiehandleiding om uw serviceaccount te configureren. De Vecos handleiding vindt u als PDF-bestand onderaan dit artikel.

Belangrijke opmerking: in Vecos wordt de dienstaccount een "Bedrijfsgebruiker" genoemd.

Stap 2. Configureer Vecos Lockers integratie in GoBright

Log in met uw GoBright Admin account en ga naar Admin Center > Integratie > Voeg een nieuwe integratie toe

• Naam: Kies naam voor integratie
  • Extern systeem: Kies 'Locker Vecos'*
  • Service account email adres: Vul hier het 'API user' emailadres in, dat van Vecos wordt ontvangen.
  • Service account wachtwoord: Vul hier het 'API user' wachtwoord in, dat u van Vecos heeft ontvangen.

* Selecteer 'Locker Vecos' als Extern Systeem. Als deze optie niet wordt weergegeven, neem dan contact op met uw wederverkoper of ons verkoopteam om de Lockers-licentie toe te voegen.

Stap 3. Voeg locker tags/-type toe

Ga naar het portaal > Instellingen > Werk > Locker-tags/-types

• Naam: Kies naam voor locker tag/-type, voorbeeld: Standaard locker, Grote lockers
  • Modus: Kies 'Vecos'.
  • Vecos lockergroep ID: Vul 'ID' in, deze is te vinden in de 'Releezme' omgeving van Vecos.

Om de Vecos Locker ID te vinden moet je inloggen op Releezme met je Admin account van Releezme:

• Startpagina
  • Setup
  • Lockergroups
  • "Kies lockergroup"

• In de URL link vind je de LockergroupID=...

Stap 4. Kluisbanken toevoegen

Ga naar het portaal > Instellingen > Werk > Locker banken

• Naam: Kies naam voor Locker bank
  • Modus: Kies 'Vecos'.
  • Vecos locker bank ID: Vul 'ID' in, deze kun je vinden in de 'Releezme' omgeving van Vecos.

U kunt de ID in Releezme vinden met de onderstaande stappen:

• Startpagina
  • Kluisjesbediening
  • Kies een "locker bank"
  • In de URL link na "/Details/" staat een lang nummer en dit moet worden toegevoegd

Stap 5. Gebruikerssynchronisatie configuratie binnen Vecos

De authenticatie van gebruikers tussen GoBright en Vecos gebeurt op basis van hun e-mailadressen. Het e-mailadres binnen GoBright en binnen Vecos, moet hetzelfde zijn. GoBright controleert het veld 'Klantidentificatie' binnen Vecos, om te zien of de e-mailadressen hetzelfde zijn. Zorg er dus voor dat het emailadres in Vecos ook in dit veld is ingevuld.

De integratie is nu geconfigureerd. Lees dit artikel voor meer informatie over het gebruik van lockers.