Wat is controle?

GoBright Control biedt de mogelijkheid om enkele basisfuncties van het presentatiescherm te beheren. Wanneer de reservering start, schakelt Control automatisch het scherm in en selecteert de juiste ingangsbron. Om te beginnen met Control verwijzen wij u naar het Control Setup artikel hier.

Waarom controle?

Om een vergadering volledig voor te bereiden, ondersteunt Control de organisator door de instellingen op meerdere apparaten in de ruimte aan te passen via een eenvoudig te gebruiken bedieningspaneel. Het bespaart veel tijd en stress voorafgaand aan een vergadering wanneer het juiste HDMI-kanaal juist is ingesteld, de verlichting is ingeschakeld en het luidsprekervolume is aangepast.

Hoe werkt het?

De besturing wordt geconfigureerd binnen het GoBright platform en gebruikt TCP en/of HTTP om te communiceren met de apparaten die worden bestuurd. Apparaten moeten binnen hetzelfde netwerk worden aangesloten om te kunnen worden bediend. De beste werkwijze is om een router te plaatsen en een subnetwerk te creëren dat alle GoBright apparaten en schermen verbindt. Lees dit artikel om de besturing binnen het portaal te configureren.

Alle communicatie tussen het bedieningspaneel en de apparaten verloopt in twee richtingen. Wanneer de organisator het bedieningspaneel gebruikt om een instelling te wijzigen, zal de communicatie het onderstaande pad volgen:

• Het controle paneel stuurt een signaal naar de Global Caché
  • De Global Caché zet het signaal om in RS232 en zendt het naar de Device
  • Het apparaat voert het commando uit

Het werkt ook andersom. Als een instelling op het apparaat verandert, zal een signaal van het apparaat hetzelfde pad terug volgen

• Het apparaat rapporteert de status terug aan Global Caché
  • De Global Caché zet het signaal om in TCP en zendt het naar het bedieningspaneel
  • Het configuratiescherm werkt de status dienovereenkomstig bij

De beste praktijken

Hier zijn een paar tips voor het instellen en gebruiken van controle.

Een subnetwerk opzetten met behulp van een router

Om de besturing te kunnen gebruiken, moet binnen het bedrijfsnetwerk een IP worden gereserveerd. Voor elk extra apparaat moeten extra reserveringen worden gemaakt. Om het aantal IP-reserveringen tot een minimum te beperken, kan met behulp van een router een subnetwerk worden gecreëerd.

Een bijkomend voordeel van het gebruik van een router is dat alle IP-adressen voor elke vergaderzaal hetzelfde zijn. Dit maakt het eenvoudig om ruimtes te dupliceren en te onderhouden.

Verlichting

Hoewel Control de mogelijkheid heeft om verlichting aan of uit te zetten, raden wij aan om ze in te stellen met sensoren. Control kan bijdragen door verschillende 'scènes' te configureren die de helderheid op een bepaald percentage instellen. De basisinstelling ziet er als volgt uit:

Gebruik van commandogroepen

Control stuurt commando's naar apparaten via TCP die meestal worden vertaald naar RS232. GoBright heeft een aantal voorgedefinieerde commandogroepen voor verschillende apparaten. Het selecteren van een commandogroep bij het toevoegen van een nieuw apparaat is de eenvoudigste manier om de juiste commando's toe te voegen.

Het is mogelijk om bestaande groepen te maken, te kopiëren en te bewerken om commando's aan te passen. Meer info over commandogroepen is te vinden in het commandobibliotheek artikel.