Bokningsbehörighet och privata bokningar
I GoBright finns det flera behörigheter som är relaterade till att ändra och visa bokningar.
Behörighet för bokning
Varje bokning har en arrangör – den person som skapade bokningen.
Arrangören kan alltid hantera sina egna bokningar genom att uppdatera, avbryta, förlänga eller radera dem.
Användarroller och behörigheter
GoBright stöder olika användarroller, var och en med specifika behörigheter som konfigureras av en administratör. De tillgängliga rollerna är:
-
Vanlig användare
-
Bokningsansvarig
-
Chef
Mer information om användarroller och behörigheter finns i artikeln om användarroller.
Vad bokningsansvariga och chefer kan göra
Bokningsansvariga och chefer kan:
-
Visa alla bokningar.
-
Avbryt, förläng eller ta bort en bokning.
Som standard kan de endast se bokningsdatum och -tid för bokningar som skapats av andra användare. En administratör kan dock i de allmänna inställningarna ställa in vilka bokningsuppgifter dessa roller får se.
För mer information, se artikeln om allmänna inställningar.
Privata bokningar
När arrangören skapar en bokning kan hen markera den som privat. Detta säkerställer att bokningens ämne och beskrivning endast är synliga för arrangören och deltagarna, medan andra användare med behörighet att hantera bokningar endast ser begränsad bokningsinformation i enlighet med de konfigurerade inställningarna.
Behörigheter relaterade till rumsvisningen
Autentisering på rumsdisplayen
Rumvisningen kan konfigureras så att bokningar kan göras antingen utan inloggning, med inloggning eller båda.
När autentisering krävs måste användarna identifiera sig med en PIN-kod eller ett NFC-kort innan de gör en bokning. På så sätt kan GoBright registrera den autentiserade användaren som bokningens arrangör.
Om administratören har aktiverat funktionen kan användarna även välja ”Anonym” och fortsätta med bokningen utan att behöva autentisera sig.
Dessa inställningar kan konfigureras i rumsprofilen. Mer information finns i artikeln ”Konfigurera rumsprofil ”.
Hantera bokningar på rumsdisplayen
Administratören kan också ställa in vilka personer som får avbryta, förlänga eller ta bort bokningar direkt från rumsdisplayen.
Om autentisering krävs för dessa åtgärder måste användarna autentisera sig med sin PIN-kod eller sitt NFC-kort innan åtgärden utförs. Detta säkerställer att endast användare med rätt behörigheter kan hantera bokningar från rumsdisplayen.
Dessa behörigheter konfigureras också i rumsprofilen.