Gateway configuratie en status

Gateway administratie paneel

De Gateway kan verschillende details geven over zijn status en de apparaten die ermee verbonden zijn. Om deze informatie te controleren hebben we toegang nodig tot het Gateway admin paneel. Dit doen we door in een browser het IP-adres van de Gateway in te voeren en ':8080' toe te voegen.

192.168.2.1:8080

Het IP-adres is te vinden in het GoBright portaal onder Instellingen > Apparaten. Wanneer het correct is ingevoerd, verschijnt het volgende scherm:

Tags in GoBright.png

Log in met de pincode die is ingesteld binnen het Gateway profiel. Er zijn drie hoofdknoppen in de rechterbovenhoek van het scherm: Home, Instellingen & Apparaten

Home

Dit scherm toont informatie over de Gateway zelf en geeft een overzicht van de huidige status. Aan de linkerkant wordt de "System Information" weergegeven en aan de rechterkant de "Status" van de verbinding.

Onder deze informatie wordt een logboek afgedrukt met de meest recente verbindingen van en naar de Gateway vanaf de aangesloten apparaten.

Instellingen

De Gateway heeft een aantal instellingen die kunnen worden gewijzigd en een functie om het apparaat te 'herstarten':

• De NTP-server configureren
  • Zigbee kanaal configureren*
  • De gateway activeren / deactiveren

*Let op: het Zigbee kanaal kan interfereren met andere draadloze signalen die dezelfde frequentie gebruiken. Als je problemen ondervindt met de connectiviteit, probeer dan het Zigbee kanaal te veranderen als het interferentie veroorzaakt met andere signalen(meer informatie).

Apparaten

Toont een lijst van alle aangesloten apparaten en hun huidige status. Met de knop 'detail' achter elk apparaat wordt meer informatie opgevraagd en worden alle recente berichten weergegeven.

Tags in GoBright.png

U kunt controleren welk apparaat is aangesloten door hetserienummer te vergelijken met het nummer dat wordt weergegeven in het GoBright portaal onder Sensors & Connects.

Geavanceerde netwerk troubleshooting

Verbinding maken met het beheerpaneel zonder toegang tot het LAN-netwerk

In sommige gevallen is het niet mogelijk verbinding te maken met het beheerderspaneel van de gateway, omdat het netwerk niet toegankelijk is met b.v. een laptop.

In dit geval kan de gateway tijdelijk fungeren als een Wifi Accesspoint, met als enig doel toegang te krijgen tot het admin paneel.

Stappen om toegang te krijgen tot het admin paneel via Wifi:

• Bovenop het gateway-apparaat zit een fysieke knop. Houd deze knop 60 seconden ingedrukt totdat het 'wifi'-pictogram op de gateway oplicht.
  • Nu fungeert de gateway als een Wifi toegangspunt, waarmee u verbinding kunt maken met uw laptop:
    • De Wifi netwerknaam is: gw-[laatste 4 tekens van het serienummer van de gateways].
    • De netwerksleutel is de installatiecode van de gateway (zonder spaties, hoofdlettergevoelig)
  • Zodra uw laptop is aangesloten, krijgt hij een IP-adres van de gateway
  • Nu kunt u toegang krijgen tot het beheerderspaneel door te surfen naar: http://192.168.2.10:8080
  • Opmerkingen:
    • De laptop krijgt geen toegang tot de LAN-kant waarmee de gateway verbonden is (hij routeert het verkeer niet).
      Dit betekent dat uw laptop geen toegang heeft tot bijv. internet wanneer hij via Wifi met de gateway is verbonden.
    • Omdat de laptop geen toegang heeft tot internet, zou het kunnen proberen om de Wifi verbinding met de gateway te stoppen en de voorkeur te geven aan een andere Wifi verbinding omdat die wel internet heeft. De enige optie om dit te voorkomen is om de normale Wifi verbinding te 'vergeten' in de Wifi instellingen van de laptop.
    • U kunt de Wifi-toegangspuntmodus van de gateway uitschakelen door:
      • nogmaals 60 seconden op de bovenste knop drukken
      • of hij wordt automatisch uitgeschakeld wanneer de gateway opnieuw wordt opgestart.
    • Deze modus wordt ondersteund vanaf gateway-firmwareversie v5.9 en hoger.

Status van de gateway (LED's)

De gateway heeft 4 LED's die de toestand van de gateway weergeven.

Vermogen Wi-Fi Uitroepteken Groene stip
GoBright_-_Gateway_-_visuals_Tekengebied_5.png GoBright_-_Gateway_-_visuals_Tekengebied_5_kopie_6.png GoBright_-_Gateway_-_visuals_Tekengebied_5_kopie_5.png GoBright_-_Gateway_-_visuals_Tekengebied_5_kopie_3.png

Als de combinatie van lampjes wordt weergegeven, heeft de gateway de volgende status:

Lit Uit Uit Lit Status
GoBright_-_Gateway_-_visuals_Tekengebied_5.png GoBright_-_Gateway_-_visuals_Tekengebied_5_kopie_6.png GoBright_-_Gateway_-_visuals_Tekengebied_5_kopie_5.png GoBright_-_Gateway_-_visuals_Tekengebied_5_kopie_3.png OK (Geactiveerd en verbonden)
Lit Uit Lit Uit Status
GoBright_-_Gateway_-_visuals_Tekengebied_5.png GoBright_-_Gateway_-_visuals_Tekengebied_5_kopie_6.png GoBright_-_Gateway_-_visuals_Tekengebied_5_kopie_2.png GoBright_-_Gateway_-_visuals_Tekengebied_5_kopie_4.png Niet geactiveerd op het platform
Lit Uit Knippert langzaam Uit Status
GoBright_-_Gateway_-_visuals_Tekengebied_5.png GoBright_-_Gateway_-_visuals_Tekengebied_5_kopie_6.png GoBright_-_Gateway_-_visuals_Tekengebied_5_kopie_2.png GoBright_-_Gateway_-_visuals_Tekengebied_5_kopie_4.png Nieuw verversings token aanvragen bij Platform
Knippert langzaam Uit Knipoog Uit Status
GoBright_-_Gateway_-_visuals_Tekengebied_5.png GoBright_-_Gateway_-_visuals_Tekengebied_5_kopie_6.png GoBright_-_Gateway_-_visuals_Tekengebied_5_kopie_2.png GoBright_-_Gateway_-_visuals_Tekengebied_5_kopie_4.png Niet verbonden met het platform
Lit Lit Lit Knipper snel Status
GoBright_-_Gateway_-_visuals_Tekengebied_5.png GoBright_-_Gateway_-_visuals_Tekengebied_5_kopie.png GoBright_-_Gateway_-_visuals_Tekengebied_5_kopie_2.png GoBright_-_Gateway_-_visuals_Tekengebied_5_kopie_3.png Firmware download en upgrade in uitvoering
Knipper snel Knipper snel Knipper snel Knipper snel Status
GoBright_-_Gateway_-_visuals_Tekengebied_5.png GoBright_-_Gateway_-_visuals_Tekengebied_5_kopie.png GoBright_-_Gateway_-_visuals_Tekengebied_5_kopie_2.png GoBright_-_Gateway_-_visuals_Tekengebied_5_kopie_3.png NTP Server is niet correct ingesteld of gesynchroniseerd