SAML configureren in Okta

Deze gids beschrijft de stappen die nodig zijn om een werkende SAML-integratie tussen Okta en GoBright tot stand te brengen.

Wij raden u aan twee browservensters naast elkaar te openen, omdat u tussen de twee moet schakelen.

Stappen om Okta & GoBright SAML te configureren

In het Okta admin paneel

Ga naar 'Toepassingen' > 'Applicaties'.
Klik daar op 'Maak App Integratie':

Kies "SAML 2.0":

Voer de naam in, en toon de app niet aan de gebruikers:

Druk op 'Volgende' en vul de 'SAML-pagina configureren' in.

In het GoBright portaal

Maak de SAML-integratie, en neem de volgende waarden over:

• Verkrijgen van de "antwoord-URL (Assertion Consumer Service URL)".
  • Verkrijgen van de "Relying party identifier / Entity Id".

Terug in het Okta admin paneel

1. Plak de verkregen Reply URL in het veld 'Single sign-on URL'.
  2. Plak de verkregen identificatiecode van de betrouwbare partij in het veld Audience URI (SP Entity ID).

De andere velden in Okta moeten worden geconfigureerd als:

• "Default RelayState": leeg houden
  • Name ID format": selecteer "Unspecified".
  • "Toepassingsgebruikersnaam": selecteer "Okta-gebruikersnaam".
  • 'Toepassingsgebruikersnaam bijwerken op': selecteer 'Maken en bijwerken'.

Voeg in de lijst "Attribuutverklaringen" toe:

ATTRIBUUTVERKLARING WAARDE VEREIST
naam user.displayname OR
user.firstName + " " + user.lastName
ja
http://schemas.xmlsoap.org/ws/2005/05/identity/claims/mobilephone user.mobilePhone geen
gobright.pincode [uw pincode veld] geen
gobright.nfc [uw nfc-veld] geen
gobright.defaultcostcenteridorname
[uw standaard kostenplaats veld] geen

Het resultaat zou er zo uit moeten zien:

Sla de applicatie nu op.
De Sign On-tab wordt automatisch geopend.

Scroll naar beneden op die Sign On-tab en klik op View SAML setup instructions.

Verkrijg de volgende gegevens van Okta

• Verkrijg de Identity Provider Single Sign-On URL
  • Verkrijgen van het X.509-certificaat

Laatste stappen in het GoBright portaal

Pas de verkregen waarden toe in de SAML-integratie in de GoBright Portal:

• Plak de 'Identity Provider Single Sign-On URL in de 'Single Sign-on service url' in de GoBright Portal.
  • Plak het 'X.509 Certificaat in het 'Token-signing certificaat (Base64)' in het GoBright portaal.

Optioneel: GoBright als 'bookmark app' in Okta
Om de 'GoBright' app als icoon te tonen, volg: https://help.okta.com/en-us/Content/Topics/Apps/apps-create-bookmark.htm