Hoe werkt het?

Laten we eerst eens kijken hoe GoBright werkt, voordat we de installatie uitleggen. Hieronder is een afbeelding die elk element binnen GoBright belicht en hoe het verbonden is met het Platform:

Het portaal en de API vormen de basis die communiceert met de apparaten en externe agendasystemen. Hieronder is een afbeelding die een overzicht geeft:

Het GoBright Portaal

Het portaal kan worden gezien als de centrale hub die alle systemen met elkaar verbindt. Enerzijds is het verbonden met de beschikbare kalendersystemen en Active Directory, anderzijds configureert en controleert het alle aangesloten apparaten.

Het portaal kan worden bereikt via een browser met de verstrekte referenties en wordt gebruikt door zowel beheerders als gebruikers. De meeste instellingen met betrekking tot GoBright worden geconfigureerd in het portaal en er wordt in de documentatie uitgebreid naar verwezen.

Kalender systemen

GoBright is in staat verbinding te maken met de meest gebruikte agendasystemen zoals Office (365), Microsoft Exchange of Google G Suite. Het maakt gebruik van een 'service account' om te communiceren met de externe systemen om boekingen te beheren. Met behulp van de Outlook plugin is het ook mogelijk om vanuit Outlook boekingen te beheren die automatisch gesynchroniseerd worden met de GoBright portal.

Om de agendasystemen te integreren zijn er meerdere stappen die moeten worden genomen binnen het portaal en het externe systeem. Een volledige uitleg is hier beschikbaar.

GoBright Ontmoet

Om optioneel gebruik te maken van GoBright Meet zijn één of meerdere Room Display(s) nodig die informatie over boekingen tonen en direct boeken via het display mogelijk maken. Gebruikers kunnen snel boeken met hun eigen unieke Pincode, NFC-kaarten gebruiken of, indien gewenst, anoniem boeken.

Verder kan dit worden uitgebreid met;

• de plattegrondviewer, waarmee gebruikers een overzicht van het gebouw kunnen krijgen en kunnen nagaan welke kamers beschikbaar zijn.
  • de Wayfinder, die gebruikers in de juiste richting kan wijzen bij het zoeken naar een beschikbare kamer.
  • sensoren, om bezetting te detecteren en automatisch boekingen te bevestigen wanneer gebruikers de kamer binnenkomen.

GoBright Werk

De multifunctionele deskreserveringstool die gebruik maakt van de Gateway en Connect om flexibele werkplekken mogelijk te maken. De Gateway speelt een centrale rol omdat het real-time informatie verzamelt van de Connect en de beschikbare systemen bijwerkt. Hij maakt gebruik van een Zigbee-verbinding die enige voorbereiding vereist wanneer hij samen met het huidige WiFi-netwerk wordt gebruikt.

Verder kan dit worden uitgebreid met;

• de plattegrondviewer, waarmee gebruikers een overzicht van het gebouw kunnen krijgen en kunnen nagaan welke bureaus beschikbaar zijn.
  • de Wayfinder, die gebruikers in de juiste richting kan wijzen bij het zoeken naar een beschikbaar bureau.
  • sensoren, detecteren automatisch de bezetting wanneer gebruikers voor het bureau zitten.

GoBright Bezoek

Een slimme digitale receptie waarmee bezoekers bij binnenkomst eenvoudig kunnen inchecken. Het display controleert de legitimatie van de bezoeker bij binnenkomst en automatisch:

• stuurt een bericht naar de gastheer dat de bezoeker is aangekomen
  • bevestigt de afspraak aan de bezoeker
  • drukt eventueel een badge voor de bezoeker af die kan worden gebruikt voor identificatie of herhaalde bezoeken.

De printer kan worden geïnstalleerd via Bluetooth, TCP of via een Windows Service als een tussenliggende Windows Service

Firewall Configuratie

GoBright gebruikt HTTPS om te communiceren met apparaten en externe systemen. Zie dit artikel voor een overzicht van de vereiste open poorten.

GoBright Installatie en installatie

Voor de configuratie van GoBright volg de Functionele Configuratie voor GoBright Admins en de Technische Configuratie voor IT team artikelen.