Installeren van de GoBright Android app

De geïntegreerde displays (room displays, enz.) moeten worden geïnstalleerd voordat ze kunnen worden geactiveerd.

Let op, alleen gecertificeerde beeldschermen worden ondersteund.

Vanaf juli 2023 is de Android-app GoBright er in twee versies: Full en mwvOnly.
Bij gebruik van de Full-versie kan het apparaat worden geactiveerd in de Meet Work Visit-portal of de View-portal, waarna het apparaat een Meet Work Visit- of een View-apparaat wordt. Bij gebruik van de mwvOnly versie kan het apparaat alleen worden geactiveerd in de Meet Work Visit portal.

App-versie Android-versie GoBright Oplossingen Kan worden gebruikt voor
Volledig Android 8+ Ontmoeten, Werken, Bezoeken, Bekijken Kamerdisplays
Wegwijsdisplays
Bezoekdisplays (kiosk)
Weergave bewegwijzering
mwvOnly (lite) Android 4+ Ontmoeten, Werken, Bezoeken Kamerdisplays
Wegwijsdisplays
Bezoekdisplays (kiosk)

Hoewel het installeren van de GoBright Android app vrij eenvoudig is, zijn er specifieke stappen voor sommige apparaten. Daarom hebben we voor elke situatie een gedetailleerde handleiding gemaakt.

In het algemeen is de installatie op het display zelf zo eenvoudig mogelijk gehouden.
De instellingen en configuratie komen zoveel mogelijk van het GoBright platform, wat het eenvoudig maakt om de units in te zetten en te verwisselen.

Na de installatie verschijnt er een activeringscode op het scherm, met die activeringscode kunt u verder gaan met het activeren van het apparaat in het GoBright portaal.

De GoBright Android-app installeren op een Philips touch-apparaat

Installeer de app met de browser op het apparaat:

1. De weergave starten
  2. Sluit het beeldscherm aan op het internet
  3. Start de browser en ga naar https://install.gobright.cloud
  4. Volg de wizard zodat het juiste .apk-bestand wordt gedownload
  5. Installeer de Android-app GoBright
  6. Start de Android-app GoBright
    1. De Android-app GoBright vraagt om enkele toestemmingen. Volg de stappen op het scherm om dit toe te staan.
    2. De Android-app GoBright vraagt je om de tijd en tijdzone in te stellen.
  7. Tik op "Bevestigen en opnieuw opstarten" als je klaar bent
  8. Het apparaat wordt opnieuw opgestart en daarna zou de GoBright Android app automatisch moeten starten.
  9. Er wordt een activeringscode weergegeven. Gebruik deze om het apparaat te activeren in de portaalsite Ontmoet werkbezoek of de portaalsite Bekijken.

Installeer de app met een USB-stick:

1. Ga naar https://install.gobright.cloud op je computer
  2. Volg de wizard om het juiste .apk-bestand te downloaden
  3. Plaats het .apk-bestand op een USB-stick
  4. Plaats de thumb drive in het Philips-apparaat
  5. Ga naar de bestanden-app
  6. Blader naar het .apk-bestand en open het om de app te installeren
  7. Start de Android-app GoBright
    1. De Android-app GoBright vraagt om enkele toestemmingen. Volg de stappen op het scherm om dit toe te staan.
    2. De Android-app GoBright vraagt je om de tijd en tijdzone in te stellen.
  8. Tik op "Bevestigen en opnieuw opstarten" als je klaar bent
  9. Het apparaat wordt opnieuw opgestart en daarna zou de GoBright Android app automatisch moeten starten.
  10. Er wordt een activeringscode weergegeven. Gebruik deze om het apparaat te activeren in de portaalsite Ontmoet werkbezoek (of de portaalsite Bekijken als je de volledige app gebruikt).

Als je tegen een probleem aanloopt, lees dan de FAQ.

De GoBright Android-app installeren op een niet-touch apparaat van Philips

Installeer de app met een USB-stick:

1. Ga naar https://install.gobright.cloud op je computer
  2. Volg de wizard om het juiste .apk-bestand te downloaden
  3. Plaats het .apk-bestand op een USB-stick
  4. Plaats de thumb drive in het Philips-apparaat
  5. Met de afstandsbediening: druk op HOME - 1 - 8 - 8 - 8 om het apparaatmenu te openen.
  6. Ga naar Apps > Bestandsbeheer
  7. Blader naar het .apk-bestand op de thumb drive en open het om de app te installeren

Opmerking: Als de afstandsbediening niet meer reageert, druk dan op de knop AANPASSEN op de afstandsbediening om de afstandsbediening te richten op de GoBright App. U kunt dan doorgaan.

8. Start de Android-app GoBright
    1. De Android-app GoBright vraagt om enkele toestemmingen. Volg de stappen op het scherm om dit toe te staan. Druk op de knop Terug op de afstandsbediening om door te gaan met de wizard.
    2. De Android-app GoBright vraagt je om de tijd en tijdzone in te stellen.
  9. De Android-app GoBright zou automatisch moeten starten.
  10. Er wordt een activeringscode weergegeven. Gebruik deze om het apparaat te activeren in de portaalsite Ontmoet werkbezoek (of de portaalsite Bekijken als je de volledige app gebruikt).
  11. Om de GoBright Android app zo in te stellen dat hij automatisch start bij elke keer opstarten:
    1. Met de afstandsbediening: druk op HOME - 1 - 8 - 8 - 8 om het apparaatmenu te openen.
    2. Ga naar instellingen > Weergave bewegwijzering > Broninstellingen > Aangepaste app
    3. Druk op 'Selecteer app' en selecteer de GoBright Android app.
    4. Schakel het apparaat uit en vervolgens weer in om te testen of de GoBright app automatisch start.

De Android-app GoBright installeren op een ProDVX-apparaat

Installeer de app met de browser op het apparaat:

1. De weergave starten
  2. Sluit het beeldscherm aan op het internet
  3. Start de browser en ga naar https://install.gobright.cloud
  4. Volg de wizard zodat het juiste .apk-bestand wordt gedownload
  5. Installeer de Android-app GoBright
  6. Start de Android-app GoBright
    1. De Android-app GoBright vraagt om enkele toestemmingen. Volg de stappen op het scherm om dit toe te staan.
    2. De Android-app GoBright vraagt je om de tijd en tijdzone in te stellen.
  7. Tik op "Bevestigen en opnieuw opstarten" als je klaar bent
  8. Het apparaat wordt opnieuw opgestart en daarna zou de GoBright Android app automatisch moeten starten.
  9. Er wordt een activeringscode weergegeven. Gebruik deze om het apparaat te activeren in de portaalsite Ontmoet werkbezoek of de portaalsite Bekijken.

Installeer de app met een USB-stick:

1. Ga naar https://install.gobright.cloud op je computer
  2. Volg de wizard om het juiste .apk-bestand te downloaden
  3. Plaats het .apk-bestand op een USB-stick
  4. Plaats de thumb drive in het Philips-apparaat
  5. Ga naar de bestanden-app
  6. Blader naar het .apk-bestand en open het om de app te installeren
  7. Start de Android-app GoBright
    1. De Android-app GoBright vraagt om enkele toestemmingen. Volg de stappen op het scherm om dit toe te staan.
    2. De Android-app GoBright vraagt je om de tijd en tijdzone in te stellen.
  8. Tik op "Bevestigen en opnieuw opstarten" als je klaar bent
  9. Het apparaat wordt opnieuw opgestart en daarna zou de GoBright Android app automatisch moeten starten.
  10. Er wordt een activeringscode weergegeven. Gebruik deze om het apparaat te activeren in de portaalsite Ontmoet werkbezoek (of de portaalsite Bekijken als je de volledige app gebruikt).

Als je tegen een probleem aanloopt, lees dan de FAQ.

De Android-app GoBright installeren op een iAdea-apparaat

1. Inbedrijfstelling van het display
  2. Sluit het scherm aan op het internet*
  3. De GoBright app zou automatisch moeten starten met een installatiewizard en vervolgens een activeringscode tonen.
  4. Als GoBright niet is geïnstalleerd en/of u meldingen krijgt van niet-ondersteunde hardware terwijl het scherm in het ondersteunde hardware overzicht staat, installeer dan de IAdea - GoBright Add-on.
  5. Ons advies is om eerst te controleren of de laatste Firmware is geïnstalleerd op dit apparaat, u kunt deze vinden op de IAdea Support-pagina
  6. Installeer Iadea - GoBright Display Add-on via de onderstaande instructies:

Download IAdea - GoBright Weergave-add-on

Omdat de IAdea-schermen niet geroot zijn, is het niet mogelijk om met een niet-geautoriseerde app te communiceren met de hardware/ noodzakelijke systeeminstellingen te wijzigen.

Om dat te kunnen doen heeft IAdea een Firmware Add-on ontwikkeld die de GoBright app inzet, de GoBright app autoriseert en de juiste Android Instellingen voor onze app instelt.

Hieronder vindt u per displaytype de juiste Add-on:

WRP-1000, XDS-1078-A9 Download link (v1.0.8)
XDS-1088, XDS-1588, XMP-7500 Download link (v1.0.8)
MBR-1100, XDS-1078-A7 Download link (v1.0.7)

Installatie van de IAdea - GoBright Display Add-on

1. Download het GoBright Addon-bestand voor uw IAdea-apparaat (zie hierboven).
  2. Plaats het .PKG-bestand in de root van een FAT32-geformatteerd USB-station.
  3. Sluit de app GoBright (indien geïnstalleerd) door de magische veegbeweging uit te voeren en vervolgens op Exit te drukken.
  4. Druk op de knop Pauze in het midden van het scherm om naar de instellingsmodus te gaan.
  5. Druk op de Afsluitknop
    • Bij sommige modellen moet u een pincode invoeren. Veeg de vergrendelknop omhoog en voer de code 010101 in.
  6. Druk op de knop Geavanceerd in de rechterbovenhoek
  7. Perssysteem
  8. Druk op Firmware update
  9. Selecteer "pakket handmatig installeren vanaf USB-stick".

Ga verder met het activeren van de GoBright Display app op IAdea:

1. Na het herstarten zou de GoBright Device app automatisch moeten starten met een installatiewizard.
  2. De app zal om de nodige toestemmingen vragen om het toestel te gebruiken en te beheren, gelieve deze allemaal toe te staan/te bevestigen
  3. De app zal vragen om de datum, tijd en tijdzone te controleren
  4. Kies "Bevestigen en opnieuw opstarten
  5. Na de herstart zal het scherm verbinding maken met GoBright, en een activeringscode tonen
  6. Er wordt een activeringscode weergegeven. Gebruik deze om het apparaat te activeren in de portaalsite Ontmoet werkbezoek of de portaalsite Bekijken.

Algemene opmerkingen

Wat betreft de internetverbinding raden we sterk aan om bekabelde (PoE+) verbindingen te gebruiken voor de hoogste betrouwbaarheid.

Als u Wi-Fi moet gebruiken, zorg er dan voor dat u de opties 'Vermijd slechte netwerkverbindingen' en 'Melden wanneer een openbaar netwerk beschikbaar is' hebt uitgeschakeld in het menu met Wi-Fi instellingen binnen Android. Dit zal de betrouwbaarheid verhogen, bijvoorbeeld wanneer er onderhoud wordt gepleegd aan het Wi-Fi netwerk.

U kunt dit vinden in het Android instellingen menu -> Wi-Fi -> Geavanceerd. Lees dit artikel over hoe u de Android-app GoBright kunt sluiten om de Wi-Fi-instellingen van het apparaat te openen: Sluit de GoBright app op een display

Let op: niet alle Android-versies hebben deze opties, dus deze opties zijn mogelijk niet van toepassing op uw toestel.

Hoe schakel je een Meet Work Visit-apparaat om naar een View-apparaat of omgekeerd?

Om een Meet Work Visit-apparaat om te schakelen naar een View-apparaat of andersom, controleer je eerst welke versie van de app op het apparaat is geïnstalleerd.

• Als de volledige versie is geïnstalleerd: deactiveer het apparaat gewoon. Er wordt een nieuwe activeringscode gegenereerd zodat je het apparaat kunt activeren in de portal die je wilt.
  • Als de mwvOnly-versie is geïnstalleerd, verwijder dan de app via het Android-instellingenmenu en download vervolgens de volledige versie (zie de gedetailleerde installatiestappen hieronder).

Kies een van de volgende artikelen om te beginnen:

1. Installatie van GoBright Android-app op ProDVX-schermen
  2. Installatie van GoBright Android-app op Philips-beeldschermen
  3. Installatie van GoBright Android App op IAdea-displays